Köszöntő

Kedves Olvasó,

szeretettel üdvözöllek a Keresztény Advent Közösség pécsi gyülekezetében megrendezésre kerülő főzőkörök blogján.

Az alábbiakban elolvashatod az előző alkalmak receptjeit, tájékozódhatsz a gyülekezetünkben megrendezésre kerülő programokról, találhatsz hasznos írásokat és linkeket a testi és lelki egészség témakörében. Továbbá szeretném, ha ez a blog egy kis közösségi oldallá is válhatna, ahol megoszthatjuk egymással az egészséges életmóddal kapcsolatos tapasztalatainkat. Megjegyzéseidet várom a jjjjzsuzsi [kukac] yahoo [pont] com címre, vagy az aktuális blogbejegyzéshez fűzve.

További jó olvasgatást!

A főzőkörök háziasszonya: Juhász Zsuzsa

2011. március 7., hétfő

Március 6. - Finom reggelik

A legutóbbi főzőkörön többféle édes reggelit mutattunk be az érdeklődőknek.
Először kókusztej készült kókuszreszelék és langyos víz felhasználásával.  
A kókuszt és a vizet néhány perc turmixolás után leszűrtük és kis poharakban kínáltuk. 
 
Nem ízesítettük semmivel, mert a kókusznak van egy nagyon enyhe, kellemes, édeskés íze. Persze lehet bele rakni mézet vagy steviát, esetleg datolyát beleturmixolni. De ízesíthető karobbal vagy gabonakávéval is.
Ezután a megmaradt kókuszpép felhasználásával finom vegán gofri készült. 
Íme a recept:
25 dkg zabpehelyliszt vagy zabpehely
2-3 ek liszt (tk és simaliszt vegyesen)
2 ek méz vagy fél tk stevia
1 tk szódabikarbóna
fél dl olaj
kb 4 dl víz
a megmaradt kókuszpép 






Ha zabpehellyel dolgozunk, akkor turmixgépben készítsük, egyébként még akár fakanállal is összekeverhető. Nokedli állagú legyen, azaz kicsit sűrűbb, mint a hagyományos gofritészta. Tovább is kell sütni, mint a hagyományosat, de sokkal laktatóbb és egészségesebb.


Miközben sült a gofri, három további finomság készült. Először egy vegán tejszínes gyümölcsrizs.
A félig felvert növényi tejszínbe került a megfőtt barnarizs, a beáztatott aszalt gyümölcsök - mazsola és házilag aszalt sárgabarack, szilva és eper -, és apróra vágott alma és banán.
Természetesen mindenféle idénygyümölccsel nagyon finom.
Miután a kész gyümölcsrizs eltűnt a konyhából tálalás céljára, beszéltem egy kicsit a Kollath-reggeliről, hiszen nem teljesen egyértelmű az, hogy miért is jó, ha nyers gabonát eszünk. Mondtam néhány szót arról is, hogy milyen kutatásokat végzett Kollath professzor táplálékaink feldolgozottsági szintjével kapcsolatban. 
Ez után összeállítottuk a Kollath-reggelit áztatott zabpehelyből, áztatott aszalt gyümölcsökből, összevágott banánból és reszelt almából. 
Majd a zöldturmix jó élettani hatásáról mondtam néhány szót, aztán az is elkészült almából, banánból, sóskából némi víz hozzáadásával. A tetejére egy kis aszalt hajdonacsíra került díszítésnek.
Amíg a konyhában tányérokra kerültek a finomságok, Kristóf beszélt egy érdekes kísérletről, mely azt igazolja, hogy az egészséges életmód jelentősen csökkenti az érelmeszesedést és az ebből eredő betegségeket.
Nem maradt más hátra, mint kiosztani és megenni, amit készítettünk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése